Полезно за вашето здраве

 

Сушените плодове са едно истинско съкровище в света на храните,което често подценяваме или забравяме. Забележително вкусна и полезна храна,богата на прости захари – предимно фруктоза и глюкоза. В сушените плодове балансът на витамини и микроелементи – калций, желязо, калий, натрий и магнезий, е направо уникален. Поради  сладостта им, добрите хранителни и здравословни качества, великолепния им вкус и привлекателни форми и цветове, сушените плодове от незапомнени времена са символ на изобилие и просперитет. Достатъчно е да си спомним ролята на ошафа и на стафидите на празничната трапеза на Бъдни вечер.

Фурмите в сушен вид са с много висока хранителна стойност. Заредени са с около 250 ккал на 100 гр. Те са пълни с ценни минерали, като калий, калций, магнезий, фосфор и желязо, както и с витамини – най-вече витамин А и витамин В. Сами по себе си , пълните с бадемова паста фурми, се превръщат в истински шедьовър на сладкия вкус.

Бадемите са богати на протеини, “добри” мазнини, витамини и минерали. Те са едни от най-хранителните ядки. Имат изключително важното своѝство да намаляват лошия холестерол.

Лешниците са богати на магнезий, мед и калий. Те са добър източник на фибри, витамин С и витамин Е. Изключително подходящи са за диета.

Кокос – Това е идеалното пречистващо средство за целия организъм. Силно антибактериално и антигъбично средство.Осигурява на организма висококачествени мазнини, които са от решаващо значение  за здравето.

Какао – какаовите зърна са всепризнати за техните лечебни и афродизиачни свойства. Съдържат повече от 300 различни химични съединения.Имат високи антиоксидантни и противовъзпалителни свойства.

Чия – Преодолява умората. Тя е богата на антиоксиданти, които възстановяват клетките в организма и ги почистват от свободните радикали. Изключително чист продукт – дар от природата, в полза за здравето и спортните постижения.

Годжи бери – плодът на дълголетието! Плодовете са изключително хранителни. Имат високо съдържание на желязо, калий, витамин С и също витамините от група В, както и много микроелементи и аминокиселини.

Животът е сладък!!!